copyright tony kristoffersen photography 2018

LITT OM STYLINGEN FØR FOTO

STYLING AV STUEN:
Rydd bort det meste av unødvendige pyntegjenstander, fjernkontroller, ladekabler, ta bort noe av private bilder, rydd bort unødvendige stoler, fotskamler, overflødige stålamper, bøker og blader under bordet tar seg ikke godt ut på bilder. Når alt dette er borte så vær og sikker på at det ikke er fingeravtrykk på vinduer, sorte og hvite overflater. Da kan dere begynne å pynte litt med blomster, litt fruktfater på bordene og finn frem noen fine kaffekopper, litt kjeks eller f.eks. sjokolade i en skål og sett dette sammen med kaffekoppene på salongbordet. Levende stearinlys, ja få det frem da dette blir flott på bilder.
Har dere stort flott spisebord? Ja dekk dette opp med kopper, middags tallerkener og glass. La det se ut som dere skal ha selskap, dette tar seg meget godt ut på bilder og pynt opp med en vinflaske sammen med dette på bordet. Kjøp og inn en fin bukett, gjerne hvite roser på bordet sammen med oppdekkingen. Bruk litt tid på dette, du vil ha igjen for denne jobben for gode bilder selger.

STYLINGEN AV KJØKKENET:
Her er det oftest mere arbeid å gjøre, alt av såpeflasker, oppvask børster og overflødig kjøkkenmaskiner på kjøkkenbenken bør fjernes, en ryddig kjøkkenbenk blir finest på bilder. Alt av saker over kjøkkenskap må fjernes, tepper på gulvene tas vekk. Vask kjøkkenbenken godt og ikke ha noe oppe i vasken. Vasken må være ren og nypusset. På kjøkkenbenken kan dere pynte med blomster, lag til et fat med oppskåren frukt, vannmelon, sitroner, røde epler, jordbær tar seg godt ut. Dere kan og kjøpe et fint brød og legge på brødfjølen, men skjær opp en skive først, litt pålegg slik som litt honning, agurk og syltetøy med lit farge gjør seg fint på benken. Bruk fantasien, la det se ut som dette er en plass kjøpere kan trives, dette kalles for livstilfoto. Fyll og opp en flaske med appelsin juice sammen med dette på kjøkkenbenken. Dette blir garantert bra ! Sett blomster på kjøkkenbordet hvis dere har det. Slik som i stuen, få frem levende lys her også.

STYLING AV SOVEROM:
Her kan jeg ikke få sagt det nok, men en skikkelig stylet seng med et flott sengeteppe er det viktigste. Legg dette over sengen og pynt opp med noen puter i fin stil, ikke bruk for harde farger her. Tepper på gulvet, ta det bort, rydd vekk alt av klær, sko og private saker. En flott veske og noen fine damesko kan settes frem foran garderobeskapet. Fin frem levende lys, noen fine hvite roser på nattbordet eller en kommode er nydelig. Mitt tips er å lage et serveringsbrett med et par kaffekopper, teposer, litt appelsin juice i en flaske, litt frukt og en fin bok sammen med dette rett på sengen eller på en liten stol ved siden av sengen. Dette skaper kos å hygge som selger bra på bilder. Dere kan og legge et fint pledd over sengen som skaper litt hygge. Her er det viktig å få frem det beste i deres bolig, bruk fantasien så går vi igjennom alt når jeg kommer til dere. Sammen så skaper vi fantastiske bilder, dette gjør det lettere til å få folk interessert i deres bolig å på visning.

STYLING AV BAD:
Her går det mye på det samme, rydd bort tannkoster, såpeflasker, hårbørster, hårfønere osv. Har dere baby i hus så ta bort bleier, stellebord osv. Flotte parfymeflasker kan godt stå fremme sammen med litt smykker som vi lager detalj foto av. Pynt med noen fine korte blomster i en fin vase, tenn stearinlys, finn frem noen flott håndklær og legg over klosett og badekar. Har dere et flott boblebad? Ja fyll det gjerne opp med vann og ta litt badeskum i så setter vi det på når vi tar bildene av badet, dette skaper stemning. Her fjernes og tepper på gulvet. Rene flater på glass og servant er viktig her også. Fjern alt av såpeflasker i dusjen og rundt badekar.

STYLING AV TERASSE:
Rydd bort gamle blomster potter, gamle askebeger, og stygge rustene hagemøbler. Sett nye blomster i nye potter. Sett puter i hagemøbler, pynt med litt vinglass, vinflaske, gjerne champagne flaske i vinkjøler, litt frukt i et fat gjør seg bra på bilder og vær kreativ her. Skap en flott stemning på uteplassen, har dere bålpanne? Ta den frem så lager vi en flott flamme i fotoredigering, vi setter og på en flott solnedgang for å skape hygge. Har dere noe hvite skinn så legg disse i stolene eller over rekkverket. Tenn stearin lys for å få frem stemningen, dette er viktig for å lage skikkelige livstilfoto, det er viktig å få vist at dette virkelig er boligen å bo i, her vil jeg trives. Alt arbeide som dere gjør før fotografering er med på å fremme salget av deres bolig!

STYLING AV UTEOMRÅDE:
Her er det viktigst å få rydde opp, fjern sykler, akebrett, stygge søppel spann, hage slanger, stiger og gamle blomster potter. Om våren eller sommeren så sett ut nye blomster i fine potter, har du hage så rydd opp og få ut nye planter, legge puter i hagemøbler slik som på terrassen, samme prosedyre her og med vinglass og frukt på bordet. Finn frem et serverings brett med lit kjeks og kaffekopper på bordet i tillegg for å få frem rett stemning også i hagen.
Fasadefoto av huset så er det finest å åpne opp markiser, persienner åpnes og ikke for mye blomsterpotter i vinduene, rydd rundt huset å gjem bort søppelspann, fjern biler og sykler i innkjørselen, rett å slett rydd rundt hele huset. Har dere flaggstang? Ja heis flagget for det blir pent på et fasadebilde.

KVELDSTEMNING:
Jeg kan komme til dere også på kveldstid for å ta stemningsfoto fra innsiden av huset og av huset mens alle lysene er tent fra innsiden, masse lys blir fint i det som vi fotografer kaller blåtimen. Pynt ute på terrassen/hagen på samme måte som dere ville gjort på dagtid, dette blir enda mere fantastisk på kveldstid. Sommertiden er perfekt for kvelds foto, eneste minuset om sommeren er at det blir så sent mørkt og blåtimen kommer ikke før nærmere midnatt. Vi kan og gjøre dette om høst og vinter så sant det er oppholdsvær og at det har vært tørt på terrassen et par dager. Fin frem puter, dekk på bordet og tenn lys, dette er så flott om sommeren å selger meget godt da bildene tar seg så godt ut på finn.no og i et bolig prospekt. Ja det er opp til dere også å få frem boligen på mest finest måte, det er ikke bare opp til fotografen da vi ikke kan trylle her så få frem fantasien deres og bruk god tid på dette.

DRONEFOTO:
Jeg kan også ta foto av eiendommen med drone fra luften, da vil dere få et enda mere oversiktsbilde over eiendommen deres. Dette koster litt ekstra men tar seg svært godt ut på bilder. Følger dere mine råd her så vil dere få noen fantastiske bilder som gjør seg svært godt ut på boligannonsen. Bruk god tid på dette å vær kreativ så løser vi dette sammen ! Det er dessverre noe begrensinger på hva som er lov ved drone flyving og jeg går aldri over hva som er lovlig. Jeg har ikke lov til å fly nærmere en bolig en 50 meter så dette må jeg opprettholde. jeg risikerer ikke å bli satt på bakken. Jeg vurderer eiendommen deres for å se hva vi kan gjøre, jeg kan og bruke foto mast på 7.5 meter ved behov. Jeg ønsker dere lykke til med ryddingen og husk å kos dere med dette til jeg kommer, start et par dager før det skal fotograferes hos dere, jeg er behjelpelig  med det meste så nøl ikke å ringe meg hvis dere lurer på noe.

Kos dere med ryddingen, ikke stress da går det fort galt å dere går lei av hele ryddingen. Vær kreativ og få frem det kunsteriske i dere, jobb sammen med noen og ha det gøy. Tenk på å få frem det beste i deres bolig, rydd bort alt det overflødige i alle rom, masse saker å ting ødelegger roen i bildet. Bruk et soverom eller bod til å sette alt det overflødige i, et rom som ikke er så viktig å vise på bilder men som kan ses på visning heller. Gamle blomster krukker, rusten stygge griller og visne blomster må bort, det blir ikke pent på bilder. Jeg kan ikke få sagt det nok, men det er ikke opp til fotografen å få vist frem deres bolig på beste måte, det er det dere som må gjøre men jeg lover dere flotte klare, skarpe lyse bilder men dog uten for mye rot. Husk og at det hender jeg må snu i døren av for rotete boliger, dette kan vi ikke ta foto av så da må jeg komme tilbake med ekstra kostnader. Kjøp inn fine blomster, frukt på bordet og set gjerne et serverings brett på kjøkkenbenken med ei krukke med appelsin juice, litt brød og et glass med lit fin farget syltetøy og et par kaffekopper som vi kan og bruke på hoved soverommet etterpå vi er ferdig på kjøkkenet. Vi må skape hygge, kos og lit livestyle foto til dere. Finn og frem noen fine damesko og en fin veske og sett i gangen ved en garderobe, dette skaper en helhet i bildet av gangen. Spør meg vis dere lurer på noe, ikke vær redd for å ringe meg angående ryddingen da jeg hjelper dere mer en gjerne her.